Energie

RP Energie helpt ondernemers bij de collectieve inkoop van gas en elektra. Voor grootverbruikers kan RP Energie ook meterdiensten inkopen. Door onze collectieve inkoop besparen ondernemers doorgaans circa 20-30% op het kale leveringstarief voor elektra.  Collectieve inkoop van gas levert doorgaans een besparing van circa 20-30% op het kale leveringstarief op.

 

RP Energie en collectieve inkoop

RP Energie wil ondernemers graag laten profiteren van een voordelige collectieve aanbieding voor energie. Het kan echter moeilijk zijn betrouwbare aanbiedingen voor energie te krijgen. Leveranciers zijn alles behalve objectief in hun informatie: zij hebben belang bij het verkopen van hun eigen product.

 

Onafhankelijk advies

RP Energie biedt daarin een oplossing. Door onafhankelijk bij meerdere leveranciers te tenderen, kan RP Energie een laagste prijsgarantie bieden. Daarbij hebben wij de tijd en expertise om van dag tot dag de energiemarkt te volgen. Op basis van deze informatie adviseert RP Energie een afvaardiging van de deelnemers van het inkoopcollectief. Deze afgevaardigden, gevormd door ondernemers in het collectief, nemen de uiteindelijke inkoopbeslissingen. Zij besluiten bijvoorbeeld over wel of niet inkopen, leverancierskeuze en eenjarige of meerjarige contracten.

 

Maximale volumekorting

Een bijkomend voordeel hiervan is de mogelijkheid van verdere clustering van verschillende inkoopcollectieven, om zo een groter volumevoordeel af te dwingen. Doordat wij voor tal van relaties de energieportefeuille beheersen, kunnen wij voor meerdere collectieven in een keer energie inkopen op de energiemarkt. RP Energie clustert de inkoopcollectieven zo dat er voor alle deelnemers maximale volumekorting afgedwongen wordt.

 

Voordelig duurzaam

RP Energie kan u op verschillende manieren op weg helpen naar verduurzaming van uw energieverbruik. Onderstaand vindt u enkele mogelijkheden. Daarnaast kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht met al uw vragen omtrent duurzaamheid.

 

Een duurzame bijdrage, zonder investering

Met zonnepanelen kunt u een duurzame bijdrage leveren, terwijl u bespaart op uw energiekosten. Het probleem is echter dat de investering voor veel ondernemers te groot is. Gelukkig voor u heeft RP Energie een project opgestart waarmee u eigen energie kunt opwekken zonder zelf te investeren.

 

Zelf duurzame energie opwekken

Heeft u al eens gekeken naar de mogelijkheden zelf energie op te wekken? Dit is ondanks de grote investeringskosten vaak voordeliger dan u misschien zou denken, zeker op de middellange termijn. We brengen u graag in contact met installateurs of verkopers om de mogelijkheden voor u in kaart te brengen en voorzien u van gedegen advies. 

 

Groene energie

Steeds meer ondernemers kiezen voor groene stroom (windenergie, zonne-energie) in plaats van de traditionele grijze stroom (kernenergie, gas- of kolencentrales).
Natuurlijk kan ook groene stroom collectief worden ingekocht. 

 

Andere diensten

Naast advies en ondersteuning bij het collectief inkopen van energie, biedt RP Energie ook advies en ondersteuning voor andere energievraagstukken, bijvoorbeeld over energiebesparing, of het zelf opwekken van energie.

Met de dienst Energiekosten optimalisatie kunnen wij voor u een flinke kostenbesparing realiseren. Dit maken wij onder andere mogelijk doordat wij de expertise in huis hebben om contracten, facturen en verbruiksgegevens door te kunnen lichten.

Naast directe besparing is bewustwording een krachtig middel om te besparen. Een beter inzicht in het energieverbruik kan tot een forse besparing op het verbruik leiden.

Een ander middel om de energiekosten terug te dringen zijn de energiescans van RP Energie. Heeft u bijvoorbeeld een hoger verbruik dan uw concurrenten, of is uw verbruik een stuk hoger dan in het voorgaande jaar, dan kunt u veel geld uitsparen door hier de oorzaak van te vinden.

 

Benieuwd hoeveel u kunt besparen?

Dat kan heel simpel door uw laatste jaarafrekening naar ons toe te sturen en u ontvangt van ons vrijblijvend ons aanbod! Overstappen is niet lastig. Wij nemen dit voor u uit handen. Stuur uw energienota naar ons op (PDF of foto) en wij verzorgen op korte termijn mooie aanbieding!

Klik hier voor het verzenden van uw nota.

  • banner 1


DE REFORMATORISCHE STARTPAGINA

RefoPortaal.nl biedt bedrijven en organisaties een digitale ontmoetingsplaats met een groot bereik voor voornamelijk de Reformatorisch- christelijke achterban. RefoPortaal voorziet in de behoefte elkaar te vinden en kennis te nemen van producten en diensten. Maar dat niet alleen. RefoPortaal.nl biedt eveneens een plaats voor jongeren, onderwijs, muziek, recreatie, zorg, media, nieuws, activiteitenagenda, kerkplein en een banenmarkt. Inmiddels zijn een kleine 3.000 bedrijven en organisaties op onze site vertegenwoordigd.

CONTACT

RefoPortaal
Dronensingel 3D
2411 GT Bodegraven

T 06 – 53 10 66 26
E info@refoportaal.nl