NPV

  Het leven is een gave van de Schepper zelf. Dat leven is kostbaar; van het allerprilste begin tot aan het einde. De NPV (voorheen: Nederlandse Patiënten Vereniging) komt op voor het mensenleven. Voor leven dat kwetsbaar is en broos, voor ieder mens, in welke levensfase dan ook. De NPV doet dit vanuit de Bijbelse opdracht leven te beschermen en in navolging van Jezus Christus.

  Betrokken
  De NPV denkt mee en is dichtbij. Zowel publiekelijk in het landelijk en maatschappelijk debat, als individueel door persoonlijk advies bij medisch-ethische keuzes, door toerustingsbijeenkomsten of door de NPV-Levenswensverklaring.

  Actief
  Het bijzondere van de NPV is dat ze niet alleen met woorden opkomt voor de kwetsbaarheid van het leven, maar ook de daad bij het woord voegt. De NPV heeft niet alleen wat te zeggen; ze steekt ook haar handen uit de mouwen bijvoorbeeld door NPV-Thuishulp.

  Deskundig
  De NPV weet meer. De NPV is geworteld in de Nederlandse maatschappij. Juist de diversiteit aan activiteiten, zorgt ervoor dat de NPV een weloverwogen visie op zorg en medisch-ethiek heeft ontwikkeld.

  Toegankelijk
  Voor ieder mens geldt: er kan zomaar iets op je pad komen, dat maakt dat je besluiten moet nemen over zaken waar je nog nooit mee te maken hebt gehad. De NPV is er dan voor jou. Door te luisteren en mee te denken. Daar kun je op vertrouwen.

  Drie diensten, één NPV
  Persoonlijk advies en toerusting: De medewerkers van de NPV-Advieslijnen bieden een luisterend oor en ruimte voor een goed gesprek over de medisch-ethische vragen. Ook organiseert de NPV speciale toerustingsavonden waarop moeilijke medisch-ethische thema’s aan bod komen. Met welke thema's u bij ons terechtkunt? Anticonceptie, IVF, prenatale screening, 20 wekenecho, NIPT, abortus, embryoselectie, euthanasie, vaccinatie, orgaandonatie, morfine, palliatieve zorg, reanimatie, sedatie, wilsverklaringen. Voor urgente medisch-ethische vragen aan het begin en einde van het leven en met vragen over palliatieve zorg, kunt u zelfs 24 uur per dag contact opnemen met de NPV via (0318) 54 78 88

  Thuishulp: Een vrijwilliger van NPV-Thuishulp biedt bij een oudere of zieke praktische hulp aan huis, gezelschap en ondersteuning. Ook mantelzorgers kunnen rekenen op ondersteuning door de NPV. Daarbij werkt de NPV nauw samen met de professionele hulp. Door gezelschap en aandacht biedt de NPV een stukje extra zingeving aan het leven.

  Beleidsbeïnvloeding: De NPV is uw stem in de samenleving. De NPV draagt uit dat het leven kostbaar is en beschermd moet worden en niet zomaar beëindigd door abortus of euthanasie. De NPV doet dit door te reageren op wetsvoorstellen, te participeren in werkgroepen, contacten te onderhouden met politici en andere beleidsmakers, door te publiceren in kranten en commentaar te geven tijdens radio- en tv-programma's.


  Deel op Social Media

  Contactgegevens

  NPV (Nederlandse Patienten Vereniging)
  Kerkewijk 115
  3904JA Veenendaal
  T: (0318) 54 78 88
  E: info@npvzorg.nl
  W: www.npvzorg.nl

  Openingstijden

  MaandagVan 9.00-16.30 uur
  DinsdagVan 9.00-16.30 uur
  WoensdagVan 9.00-16.30 uur
  DonderdagVan 9.00-16.30 uur
  VrijdagVan 9.00-16.30 uur
  Zaterdag-
  • banner 1
  • banner 2

  • banner 1
  • banner 2

  • banner 3
  • banner 4


  DE REFORMATORISCHE STARTPAGINA

  RefoPortaal.nl biedt bedrijven en organisaties een digitale ontmoetingsplaats met een groot bereik voor voornamelijk de Reformatorisch- christelijke achterban. RefoPortaal voorziet in de behoefte elkaar te vinden en kennis te nemen van producten en diensten. Maar dat niet alleen. RefoPortaal.nl biedt eveneens een plaats voor jongeren, onderwijs, muziek, recreatie, zorg, media, nieuws, activiteitenagenda, kerkplein en een banenmarkt. Inmiddels zijn een kleine 3.000 bedrijven en organisaties op onze site vertegenwoordigd.

  CONTACT

  RefoPortaal
  Dronensingel 3D
  2411 GT Bodegraven

  T 06 – 53 10 66 26
  E info@refoportaal.nl