Prakt voor contextuele hulpverlening en psychosociale therapie

  Soms lukt het alleen gewoon even niet meer …

  ontextuele therapie
  Elk mens wordt geboren in een familie en binnen ons gezin van herkomst leren we veel over het leven. Dit is een manier waarop we in het leven staan en hoe we omgaan met de dingen die op ons pad komen. Contextuele therapie is gebaseerd op de dynamiek van de verbondenheid van families. Als we in ons leven te maken krijgen met moeite en/of problemen en verdriet dan reageren we daarop zoals we het geleerd hebben in ons gezin van herkomst. Onze moeizame relaties en onuitgesproken verwachtingen, de dingen die we hebben gemist, kunnen ons dan opnieuw pijn doen en confronteren met ons verleden. Daarom is de contextuele therapie een mooie manier om te werken aan blokkades uit het verleden en kan de betrouwbaarheid binnen relaties worden hersteld of verbeterd. Dan komt er ruimte voor persoonlijke groei. In deze therapie is verbondenheid met de vorige en toekomstige generaties een belangrijk aspect.
  U kunt hier meer informatie over krijgen op de site www.vcw.nl

  Werkwijze
  De werkwijze is afhankelijk van de problematiek en de mogelijkheden. Het is mogelijk dat er individuele gesprekken plaatsvinden maar ook gesprekken met andere betrokkenen/familieleden en/of uw partner. Samen besluiten we of dit nodig en/of wenselijk is.

  Wat er wordt besproken blijft vertrouwelijk en zal met uiterste zorgvuldigheid worden omgegaan. Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag. U kunt telefonisch een afspraak maken. U hebt geen verwijzing nodig van uw huisarts. Tijdens de gesprekken maak ik gebruik van een genogram en regelmatig van opdrachten om het proces tussen de gesprekken door te ondersteunen en te versterken.

  Lees meer
  Even voorstellen
  praktijk-petra-petra
  Mijn naam is Petra van Bodegraven-Walraven. Sinds 1988 ben ik getrouwd met Jan van Bodegraven en samen hebben we drie volwassen kinderen.

  Mijn passie is om mensen te ontmoeten zoals ze werkelijk zijn. Hen zien in hun kracht en in hun kwetsbaarheid. Om mensen te helpen groeien naar vrijheid in wie ze zijn binnen de verbondenheid van relaties. Belangrijk speerpunt daarbij is verbindend werken. Verbinding zoeken met de ander/Ander en met zichzelf. Ik zie mijn werk als therapeut vanuit het besef dat ik een “hamer of zaag mag zijn in de hand van de Bouwer”. Zo mag ik een stukje met iemand meelopen in de weg naar herstel.

  Mijn kracht is om de ander tegemoet te treden met een basishouding van aanvaarding en acceptatie. De ontdekkingstocht naar inzicht en verandering gaat met behulp van o.a. duplo, metaforen en opdrachten.


  Deel op Social Media

  Contactgegevens

  Prakt v context. hulpverl. en psychosoc. therapie
  Plesmanstraat 59-6
  5905KZ Veenendaal
  T: 06 - 36 23 36 35
  E: info@petravanbodegraven.nl
  W: www.petravanbodegraven.nl

  Openingstijden

  MaandagOp afspraak
  DinsdagOp afspraak
  WoensdagOp afspraak
  DonderdagOp afspraak
  VrijdagOp afspraak
  Zaterdag-
  • banner 1
  • banner 2

  • banner 1
  • banner 2

  • banner 3
  • banner 4


  DE REFORMATORISCHE STARTPAGINA

  RefoPortaal.nl biedt bedrijven en organisaties een digitale ontmoetingsplaats met een groot bereik voor voornamelijk de Reformatorisch- christelijke achterban. RefoPortaal voorziet in de behoefte elkaar te vinden en kennis te nemen van producten en diensten. Maar dat niet alleen. RefoPortaal.nl biedt eveneens een plaats voor jongeren, onderwijs, muziek, recreatie, zorg, media, nieuws, activiteitenagenda, kerkplein en een banenmarkt. Inmiddels zijn een kleine 3.000 bedrijven en organisaties op onze site vertegenwoordigd.

  CONTACT

  RefoPortaal
  Dronensingel 3D
  2411 GT Bodegraven

  T 06 – 53 10 66 26
  E info@refoportaal.nl