Amcha Israel

  Amcha Israel
  AMCHA biedt psychosociale hulp vanuit behandelcentra in Jeruzalem, Tel Aviv, Ramat Gan, Netanya, Petach Tikwa, Holon, Haifa, Kiriyat Motskin, Be’er Sheva, Ashkelon, Rehovot en Sderot en Nahariya.

  Daarnaast is de organisatie actief in kleinere centra verspreid over het land: Arad, Bat Yam, Ben Ami, Bait Kama, Dorot (Gilboa), Ein HaShofet, Hadera, Hof HaSharon, Kfar Maimon, Kfar Rupin, Kiriyat Tivon, Ma’alot, Makviim, Meitar, Mismar, HaEmek, Nir Israël, Pardes Hana, Savyon, Shoval, Tkuma, Urim Yad Benjamin en Yad Natan.

  Professionals en vrijwilligers
  AMCHA is een non-profit organisatie die wordt erkend door de Israëlische overheid, onder andere de Ministeries van Gezondheid en -Financiën. Eind 2012 had AMCHA 408 professionele hulpverleners in dienst, onder wie zeventien psychiaters. Een groep van 900 getrainde vrijwilligers is beschikbaar voor huisbezoek en voor hand- en spandiensten. Zij worden bijgestaan door deskundige begeleiders. Deze groep ontving in 2009 ‘The Tel Aviv Mayor Outstanding Volunteer Award’. In mei 2012 ontving AMCHA een onderscheiding van het Israëlische Parlement voor de bijdrage aan het welzijn van de sjoa-overlevenden en hun familie. In 2012 heeft AMCHA contact gehad met in totaal 16.032 cliënten. Dit betekent een toename van zo’n 15 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Aanhoudende spanningen in het Midden Oosten dragen daaraan bij. Dit geldt vooral in een plaats als Sderot, aan de grens bij Gaza, waar vrijwel dagelijks raketinslagen plaats vinden. Ook recente bedreigingen vanuit Syrië en Iran veroorzaken bij veel ouderen extra angst en stress. Door de vergrijzing worden steeds meer cliënten minder mobiel, waardoor hulpverleners vaker op huisbezoek moeten. Dat legt een groot beslag op beschikbare werkuren. Oudere cliënten kunnen wegens plaatsgebrek vaak niet terecht in verzorgings- en verpleegtehuizen. Regelmatig adviseert AMCHA collega’s die slachtoffers van (oorlogs)geweld behandelen.

  Benieuwd geworden?
  Benieuwd geworden naar meer informatie? Of een concrete vraag? Raadpleeg onze website of neem contact op. De contactgegevens zijn hiernaast te vinden.

  Deel op Social Media

  Contactgegevens

  Amcha Israel
  Amersfoort
  T: 033-4727649
  E: info@amcha.nl
  W: www.amcha.nl

  Openingstijden

  • banner 1
  • banner 2

  • banner 1
  • banner 2

  • banner 3
  • banner 4


  DE REFORMATORISCHE STARTPAGINA

  RefoPortaal.nl biedt bedrijven en organisaties een digitale ontmoetingsplaats met een groot bereik voor voornamelijk de Reformatorisch- christelijke achterban. RefoPortaal voorziet in de behoefte elkaar te vinden en kennis te nemen van producten en diensten. Maar dat niet alleen. RefoPortaal.nl biedt eveneens een plaats voor jongeren, onderwijs, muziek, recreatie, zorg, media, nieuws, activiteitenagenda, kerkplein en een banenmarkt. Inmiddels zijn een kleine 3.000 bedrijven en organisaties op onze site vertegenwoordigd.

  CONTACT

  RefoPortaal
  Dronensingel 3D
  2411 GT Bodegraven

  T 06 – 53 10 66 26
  E info@refoportaal.nl