Johannus

  Johannus Orgelbouw - In het hart van Nederland

  Muziek verrijkt het leven. Muziek ontspant en roept emoties op. En,… het maakt mensen gelukkiger. Wij, van Johannus, bouwen orgels. Een ambacht dat diep geworteld is in een vakmanschap dat de eeuwen omspant.

  Het is geweldig om orgelbouwer te zijn. Elke keer als we een orgel installeren ervaren we dat. Want als de eerste klanken uit het nieuwe orgel klinken, dan lichten de gezichten van de omstanders op. Dan zien we de blije emotie; … hier hebben ze maanden naar uitgekeken.

  Een uniek orgel

  Een goed orgel bouwen is niet zo gemakkelijk. Dat vereist kostbaar onderzoek en geavanceerde technologie. Daarin is Johannus toonaangevend in de orgelwereld. Wij hebben daarmee een wereldwijde reputatie opgebouwd. Wij zijn er in geslaagd om het ‘levende’ geluid van beroemde pijporgels over te zetten op onze orgels. We noemen dit Real Time Sampling. Dat is uniek en daarmee heeft het Johannus-orgel een ongeëvenaarde klankkwaliteit bereikt.

  Johannus Orgelbouw is in de laatste jaren uitgegroeid tot een internationaal bedrijf. Intussen worden onze orgels naar meer dan 80 landen geëxporteerd.

  Bij Johannus werken bevlogen musici en briljante ingenieurs harmonieus samen. Dat heeft tot geweldige nieuwe uitvindingen geleid. Daarom kunt u een Johannus-orgel niet meer met een ander elektronisch klassiek orgel vergelijken. U kunt het beter naast een mooi pijporgel zetten. Pas dan ervaart u hoe ver we gekomen zijn!

  Visie

  De afgelopen jaren zijn we een serieuze speler geworden in de markt waar voorheen de traditionele orgelbouwer alleenheerser was. De tijden zijn veranderd. Steeds meer kerken onderzoeken de mogelijkheid voor een digitaal orgel, of een combinatie van pijporgel en een Johannus-orgel. Vooral de klankkwaliteit van onze Monarke orgels scoort erg hoog. Wij verwachten dan ook, ondanks de recessie, een voortdurende groei in de komende jaren.

  Wij zijn gepassioneerde orgelbouwers. Die passie wordt van vader op zoon doorgegeven. Zo is een familiebedrijf ontstaan. Daarin gaat het niet om cijfers alleen. Daarin komen woorden als toewijding en rentmeesterschap tot leven: Een leven vol Muziek.

  Bent u benieuwd geworden en zou u graag meer informatie ontvangen? Of hebt u een concrete vraag? Raadpleeg onze website of neem gerust contact op om te ontdekken wat wij voor u kunnen betekenen.

  Deel op Social Media

  Contactgegevens

  Johannus
  Keplerlaan 2
  6716BS Ede
  T: 0318-637403
  E: inform@johannus.com
  W: www.johannus.com

  Openingstijden

  Maandag-
  Dinsdag-
  Woensdag-
  Donderdag-
  Vrijdag-
  Zaterdag-
  • banner 1
  • banner 2

  • banner 1
  • banner 2


  • banner 3
  • banner 4

  • banner 3
  • banner 4


  DE REFORMATORISCHE STARTPAGINA

  RefoPortaal.nl biedt bedrijven en organisaties een digitale ontmoetingsplaats met een groot bereik voor voornamelijk de Reformatorisch- christelijke achterban. RefoPortaal voorziet in de behoefte elkaar te vinden en kennis te nemen van producten en diensten. Maar dat niet alleen. RefoPortaal.nl biedt eveneens een plaats voor jongeren, onderwijs, muziek, recreatie, zorg, media, nieuws, activiteitenagenda, kerkplein en een banenmarkt. Inmiddels zijn een kleine 3.000 bedrijven en organisaties op onze site vertegenwoordigd.

  CONTACT

  RefoPortaal
  Leidsche Poort 31
  2411 SG Bodegraven

  T 06 – 53 10 66 26
  E info@refoportaal.nl