Het Nederlands Bakkerijmuseum

   Het Nederlands Bakkerij Museum is het grootste en meest veelzijdige bakkerijmuseum van ons land. In dit belevingsmuseum genieten jong en oud op originele manier van de geschiedenis van brood en banket. Zien, proeven, ruiken en voelen staan centraal als u door de geschiedenis wandelt. Op feestdagen en in de schoolvakanties is er elke dag iets leuks te doen.

   De kleine Hanze- en vestingstad Hattem vormt het pittoreske decor voor het grootste en leukste bakkerijmuseum van ons land: het Nederlands Bakkerijmuseum.
   In dit museum – bestaande uit twee voormalige stadsboerderijen, een gelagkamer en een stalhouderij - wordt op intrigerende wijze de geschiedenis van brood & banket getoond. Verrassend detail: de twee hoofdgebouwen zijn onderling met een tunnel en een spannend kelderlabyrint.

   Vaste tentoonstellingen geven een beeld van de historie van brood en banket in al zijn vormen van de prehistorie tot nu. Op visuele wijze wordt gebruik gemaakt van de sfeervolle ambiance van de historische gebouwen.

   In wisselexposities wordt regelmatig aandacht besteed aan verrassende cultuur – historische onderwerpen.

   Het museum is aantrekkelijk voor jong en oud mede dankzij de vele verrassende en geanimeerde bakactiviteiten in de vakanties en op hoogtijdagen. Op zaterdag komen heerlijke houtovenbroden tevoorschijn uit de met takkenbossen gestookte oven in de 19de eeuwse bakkerij. U kunt het hele bakproces volgen.

   Zeer bijzonder is het museumtheater tegen het decor van de middeleeuwse stadsmuur. Hier kunt u op afspraak als groep zelf de handen uit de mouwen steken om een volleerde bakker of bakster te worden. Of u geniet van een demonstratie waarin folkloristische tradities op het gebied van brood en banket centraal staan.

   Tijdens alle schoolvakanties staat de jeugd als belangrijkste gast centraal. Dan worden er speciaal voor hen bijzondere bakactiviteiten georganiseerd.

   Deel op Social Media

   Contactgegevens

   Het Nederlands Bakkerijmuseum
   Kerkhofstraat 13
   8051GG Hattem
   T: 038 - 444 17 15
   E: info@bakkerijmuseum.nl
   W: www.bakkerijmuseum.nl

   Openingstijden

   MaandagGesloten
   Dinsdag10:00 - 17:00
   Woensdag10:00 - 17:00
   Donderdag10:00 - 17:00
   Vrijdag10:00 - 17:00
   Zaterdag10:00 - 17:00


   DE REFORMATORISCHE STARTPAGINA

   RefoPortaal.nl biedt bedrijven en organisaties een digitale ontmoetingsplaats met een groot bereik voor voornamelijk de Reformatorisch- christelijke achterban. RefoPortaal voorziet in de behoefte elkaar te vinden en kennis te nemen van producten en diensten. Maar dat niet alleen. RefoPortaal.nl biedt eveneens een plaats voor jongeren, onderwijs, muziek, recreatie, zorg, media, nieuws, activiteitenagenda, kerkplein en een banenmarkt. Inmiddels zijn een kleine 3.000 bedrijven en organisaties op onze site vertegenwoordigd.

   CONTACT

   RefoPortaal
   Leidsche Poort 31
   2411 SG Bodegraven

   T 06 – 53 10 66 26
   E info@refoportaal.nl