Boerderijmuseum de Bovenstreek in Oldebroek

  Er zijn in ons land heel wat museumboerderijen, maar het Boerderijmuseum in Oldebroek, de meest noordelijke gemeente van Gelderland, is bijzonder en uniek. Zo uniek dat de AVRO televisie onder het motto ‘Nieuw in Nederland’ de klederdrachten uit ons museum in beeld heeft gebracht.
  In het Boerderijmuseum krijgen de bezoekers een goed beeld van het boerenleven, zoals dat vroeger was. Nog niet zo heel lang geleden woonde in de boerderij uit het jaar 1753 een gezin met kinderen. In de mooie kamer met antieke tegeltjes lieten zij hun spulletjes achter. Het lijkt alsof ze net zijn vertrokken. De foto’s van de grootouders hangen nog aan de muur. De bedstee is opgemaakt .

  De bezoekers krijgen een goed beeld hoe het boerengezin hier leefde en werkte. In de kleine kelder staan de weckflessen met groenten en vruchten uit de tuin. Buiten staat onder een kapschuur het materiaal waar de boer mee werkte om zijn land te bewerken. Kinderen spelen nu in de hooiberg en de boerenkarren op het erf worden af en toe nog gebruikt.

  De moestuin en de bloementuin bij de boerderij worden keurig onderhouden. Meer dan honderd vrijwilligers zijn actief in het Boerderijmuseum en zorgen ook voor de levende have, zoals de geiten en de schapen. Als er iets gerestaureerd moet worden steken de vrijwilligers de handen uit de mouwen. Vaak worden daar de technieken van vroeger bij gebruikt, zoals kantklossen, spinnen, weven of het maken van knipmutsen.

  Actueel
  ’Rien Poortvliet en het boerenleven’ is de titel van de expositie die sinds februari 2018 te bewonderen is in het Boerderijmuseum. Rien Poortvliet werd ook wel de ’tekenende verteller genoemd. Bij het grote publiek werd Rien Poortvliet bekend als tekenaar van kabouters. De werken van Rien Poortvliet zijn tot en met de eerste week van januari 2020 te bewonderen in de Schutstal van het Boerderijmuseum. De expositie wordt omlijst met verschillende activiteiten voor kinderen.

  Het hele jaar door zijn er ook wisselende exposities van kunstenaars uit de regio op de deel van het museum. Willem van de Wetering bijt het spits af met opgezette dieren, in juni gevolgd door Geke Compagner (beelden) en een schilderijenverzameling van Wiesenbeek uit Elburg. Vanaf eind september is de geschiedenis van het schaatsen te zien in het Boerderijmuseum.


  Voor meer informatie zie de website.


  Voor de OPENINGSTIJDEN KLIK HIER.

  Deel op Social Media

  Contactgegevens

  Boerderijmuseum de Bovenstreek in Oldebroek
  Bovenstraatweg 10A
  8096PE Oldebroek
  T: 0525 – 63 1457
  E: bovenstreek@hetnet.nl
  W: www.museumoldebroek.nl

  Openingstijden

  MaandagZie hiernaast
  DinsdagZie hiernaast
  WoensdagZie hiernaast
  DonderdagZie hiernaast
  VrijdagZie hiernaast
  ZaterdagZie hiernaast
  • banner 1
  • banner 2

  • banner 1
  • banner 2

  • banner 1
  • banner 2

  • banner 3
  • banner 4

  • banner 3
  • banner 4

  • banner 3

  DE REFORMATORISCHE STARTPAGINA

  RefoPortaal.nl biedt bedrijven en organisaties een digitale ontmoetingsplaats met een groot bereik voor voornamelijk de Reformatorisch- christelijke achterban. RefoPortaal voorziet in de behoefte elkaar te vinden en kennis te nemen van producten en diensten. Maar dat niet alleen. RefoPortaal.nl biedt eveneens een plaats voor jongeren, onderwijs, muziek, recreatie, zorg, media, nieuws, activiteitenagenda, kerkplein en een banenmarkt. Inmiddels zijn een kleine 3.000 bedrijven en organisaties op onze site vertegenwoordigd.

  CONTACT

  RefoPortaal
  Dronensingel 3D
  2411 GT Bodegraven

  T 06 – 53 10 66 26
  E info@refoportaal.nl