Hans Schouten voor onderhoud aan dwarsfluit en klarinet

Dwarsfluit Reparatie, Revisie en Onderhoud
Reparatie en onderhoud van dwarsfluiten is een lastige klus waarbij ervaring en vaak ook specialistisch gereedschap vereist is. Ongeacht hoe zuinig u met uw fluit omgaat, zal het instrument af en toe onderhouden of zelfs gerepareerd moeten worden.

Hans Schouten heeft jarenlang ervaring als reparatieatelier voor fluiten. Uw instrument verlaat mij pas als ik volledig tevreden ben met het resultaat.

Ook voor het onderhoud aan uw klarinet kunt u bij mij terecht.

Dwarsfluit Reparatie
Na verloop van tijd zullen de meeste dwarsfluiten de volgende problemen vertonen, waarbij een dwarsfluit reparatie aan te bevelen is:

» Verkleuring van corpus en kleppen
» Plakkende polsters
» Los zittend voetstuk
» Los zittende asjes en verbindingen
» Deuken in dwarsfluit
» Uitdgedroogde stemkurk in kopstuk

Vaak zijn de problemen van cosmetische aard, namelijk verkleuring van het corpus en de kleppen. Dit heeft geen gevolgen voor het speelgemak en klank. Wij raden fluitisten aan om niet al teveel tijd te spenderen aan het schoonpoetsen van het instrument. Drogen na het spelen is in de meeste gevallen voldoende. Toch zal de verzilvering van een fluit na verloop van tijd aangetast worden, waardoor de fluit verkleurt.

Een groter probleem is de invloed van vocht en speeksel op de polsters. Dit heeft wel een directe invloed op de speelbaarheid van een dwarsfluit. Polsters kunnen opzwellen of krimpen met als gevolg een slecht sluitende dwarsfluit. Daarbovenop kunnen ook de verbindingen van de verschillende kleppen slechter worden (verbindingen zoals die van F naar F#, A naar Bb, F naar Bb etc.)

Andere problemen zoals een los zittende voetstuk of deuken in de fluit kunnen wij allemaal verhelpen tijdens een reparatie.

Neem gewoon eens vrijblijvend contact op. De gegevens vindt u hiernaast.

Deel op Social Media

Contactgegevens

Hans Schouten voor onderhoud aan dwarsfluit en klarinet
Marga Klompestraat 10
2805CX Gouda
T: 06-22902473
E: info@opus1.nl

OpeningstijdenDE REFORMATORISCHE STARTPAGINA

RefoPortaal.nl biedt bedrijven en organisaties een digitale ontmoetingsplaats met een groot bereik voor voornamelijk de Reformatorisch- christelijke achterban. RefoPortaal voorziet in de behoefte elkaar te vinden en kennis te nemen van producten en diensten. Maar dat niet alleen. RefoPortaal.nl biedt eveneens een plaats voor jongeren, onderwijs, muziek, recreatie, zorg, media, nieuws, activiteitenagenda, kerkplein en een banenmarkt. Inmiddels zijn een kleine 3.000 bedrijven en organisaties op onze site vertegenwoordigd.

CONTACT

RefoPortaal
Dronensingel 3D
2411 GT Bodegraven

T 06 – 53 10 66 26
E info@refoportaal.nl