Deltapark Neelje Jans

   De Deltawerken zijn beroemd in de wereld…
   Nederland ligt voor meer dan de helft onder de zeespiegel. Voor ieders veiligheid zijn de Deltawerken gebouwd om herhaling van de watersnoodramp van 1953 te voorkomen. Bij Deltapark Neeltje Jans kun je de geschiedenis opnieuw meemaken: Van de watersnood tot en met de bouw van de Deltawerken.

   Exposities, films en de bezichtiging van de dam geven je een indruk van de enorme kracht van het water. Zelfs vanuit Amerika komen gasten de Stormvloedkering bezoeken. Dagje uit? Kom naar het leukste waterpark van Nederland, Deltapark Neeltje Jans in Zeeland.

   Zeeleeuwen en Zeehonden
   Bij Deltapark Neeltje Jans wonen sinds kort drie Californische zeeleeuwen, genaamd Jack, Levi en Pete. Deze jonge mannetjes zeeleeuwen zijn samen met hun verzorgers hard aan het trainen om binnenkort een spetterende show te geven. Verwacht wordt dat onze nieuwe bewoners vanaf juni te zien zijn voor publiek.Natuurlijk zijn de spetterende shows van onze zeehonden elke dag te bezoeken.

   Zeehonden
   Zeehonden zijn meesters in het spelen met water. In de eerste helft van de twintigste eeuw leefden er nog volop zeehonden in de Delta. Jacht, watervervuiling en de drukke Deltawerken verjaagden vrijwel alle exemplaren. Nu er niet meer gewerkt wordt in het Deltagebied en de aandacht voor het milieu steeds belangrijker wordt, neemt hun aantal weer toe. Bij Deltapark Neeltje Jans leven 4 “gewone” zeehonden. Bezoek ze tijdens een van de leerzame en spetterende shows.

   Waterpark + Attracties
   Mamacocha, godin van de Inca’s; zij laat stromend water ontspringen en schept zeeën en meren. Haar zoon Puquio is de oorsprong van alle bronnen. Neptunes is de Romeinse god van de zee. Shiva, een hindoestaanse god, haalde de Ganges naar de aarde. Ach, het zal kinderen een zorg zijn! Met water hoor je te spelen. Roetsj maar eens van onze waterglijbaan!

   Mosselexpositie
   Een verrassend kleurige expositie over de roem van Zeeland. Op interactieve wijze leert u alles over de mossel in de keuken, in de geneeskunde, het milieu van de mossel en
   mosselen in de beauty-industrie.

   Bluereef Aquarium Zeeland
   Het grootste zeeaquarium van Zeeland met interactieve presentaties. Hier openbaart zich het ongekende onderwaterrijkdom met tropische haaien zoals wit en zwartpunt rifhaaien, Luipaardhaaien, pijlstaartroggen, Kleurige zeeanemonen. Maar ook dieren uit de Oosterschelde en Noordzee zoals krabben, kreeften, roggen en andere vissen.

   Benieuwd geworden?
   Benieuwd geworden naar meer informatie? Of een concrete vraag? Raadpleeg onze website of neem contact op. De contactgegevens zijn hiernaast te vinden.

   Deel op Social Media

   Contactgegevens

   Deltapark Neelje Jans
   Faelweg 5
   4354RB Vrouwenpolder
   T: (0)111-655655
   E: info@neeltjejans.nl
   W: www.neeltjejans.nl/

   Openingstijden

   Maandag10:00 - 17:00 uur
   Dinsdag10:00 - 17:00 uur
   Woensdag10:00 - 17:00 uur
   Donderdag10:00 - 17:00 uur
   Vrijdag10:00 - 17:00 uur
   Zaterdag10:00 - 17:00 uur
   • banner 1
   • banner 2


   • banner 3
   • banner 4


   DE REFORMATORISCHE STARTPAGINA

   RefoPortaal.nl biedt bedrijven en organisaties een digitale ontmoetingsplaats met een groot bereik voor voornamelijk de Reformatorisch- christelijke achterban. RefoPortaal voorziet in de behoefte elkaar te vinden en kennis te nemen van producten en diensten. Maar dat niet alleen. RefoPortaal.nl biedt eveneens een plaats voor jongeren, onderwijs, muziek, recreatie, zorg, media, nieuws, activiteitenagenda, kerkplein en een banenmarkt. Inmiddels zijn een kleine 3.000 bedrijven en organisaties op onze site vertegenwoordigd.

   CONTACT

   RefoPortaal
   Leidsche Poort 31
   2411 SG Bodegraven

   T 06 – 53 10 66 26
   E info@refoportaal.nl