TWR Nederland & Belgie

TWR (Trans World Radio): Gezonden om te zenden


“Zo is dan het geloof uit het horen, en het horen door het Woord van Christus.” (Rom. 10:17).

* Noord-Korea is een gesloten land. Op het bezit van een Bijbel of christelijke lectuur staan zware straffen en evangelisten komen het land niet binnen.
* In Noordwest-Afrika leven miljoenen mensen die nog nooit over Jezus Christus hebben gehoord. Velen van hen zijn analfabeet en islamitisch. Bovendien zijn ze vaak moeilijk bereikbaar.
* Christen zijn in Somalië is letterlijk levensgevaarlijk. Dreiging is altijd aanwezig.
* Vrouwen in landen als Afghanistan gaan verscholen onder zware sluiers door het leven.
* In het door oorlog verscheurde Syrië zijn veel mensen hun hoop kwijtgeraakt.

Hoe zullen al deze mensen over de Verlosser horen?

Radio en moderne media bieden mogelijkheden om de boodschap van Christus bekend te maken. Zelfs wanneer mensen niet of nauwelijks bereikbaar zijn, kunnen zij thuis toch bereikt worden. Door middel van bijvoorbeeld radio, internet, audiospelers en mobiele telefoons. TWR maakt hier gebruik van en produceert in meer dan 300 talen christelijke radioprogramma’s zodat mensen het Evangelie van Jezus horen. Andere programma’s zijn erop gericht om gelovigen op te bouwen en te laten groeien in geloof. Om hen te bemoedigen sterk te staan in alle verdrukkingen. Om hen hoop te geven als het leven heel zwaar is.

In Nederland heeft TWR een kantoor in Barneveld. TWR-Nederland & België is een onafhankelijke partner van de internationale organisatie. Een deel van het werk bestaat uit het bekendmaken van het wereldwijde zendingswerk. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan Nederlandstalige programma’s. Via onder andere Groot Nieuws Radio, Reformatorische Omroep en Christelijke Omroep en in Vlaanderen worden tal van programma’s uitgezonden. Bijvoorbeeld het programma ‘De Bijbel Door’, waarbij in vijf jaar tijd elk Bijbelboek vers voor vers wordt toegelicht. Deze uitzendingen zijn ook via de website twr.nl te volgen.

Zoals in Nederland worden ook in andere landen de programma’s zoveel mogelijk in het land zelf gemaakt met lokale mensen. Zij kennen de gewoonten en spreken de taal. Wanneer het te gevaarlijk is om in een land te werken – of zelfs onmogelijk zoals in Noord-Korea – wijkt TWR uit naar een buurland. Het is bijzonder om de trouw van medewerkers te zien die onder moeilijke omstandigheden hun werk doen. Een groepje Somalische vrouwen maakt bijvoorbeeld elke week het programma ‘Hoop voor vrouwen’. Zij vertellen over de liefde van Christus en moedigen andere christenen aan om trouw te blijven aan Hem. Deze vrouwen zetten hun leven op het spel, maar denken er niet over om op te geven.

Als er kerken in een land zijn, zoekt TWR altijd naar samenwerking om de plaatselijke christenen te kunnen ondersteunen. Maar juist op die plaatsen waar geen kerken zijn, kan een radioprogramma met Bijbeluitleg ook veel betekenen voor de christenen. Zo vertelde een jonge christen uit Mali dat hij en zijn vrienden in een zeer vijandige omgeving christen zijn. In de wijde omgeving is geen kerk of voorganger beschikbaar. Ze luisteren samen naar de programma’s van TWR en leren daarvan hoe ze hun geloof in het dagelijks leven kunnen laten zien. Ze krijgen weer moed en weten dat ze niet alleen staan.

Dankzij radio en diverse hedendaagse media kunnen veel mensen het Woord van Christus horen. Op hetzelfde moment kunnen miljoenen mensen tegelijk luisteren. Tegelijkertijd kan radio ook heel persoonlijk overkomen, iemand praat in je eigen huis tegen je. Vrouwen die het huis nauwelijks uit mogen, kunnen in het geheim thuis luisteren, sommigen hebben zelfs oortjes onder hun sluier verstopt gehad!
Waar mensen grenzen bewaken en het Evangelie willen stoppen, kunnen radiogolven door de lucht het land toch binnenkomen. Ook bereiken radiogolven de meest afgelegen gebieden, waar zendelingen nauwelijks kunnen komen. En voor mensen die niet kunnen lezen, is het luisteren naar de radio een uitkomst.

Voor meer informatie: www.twr.nl

Of breng een bezoek aan Missie & Media, het belevingscentrum van TWR in Barneveld. Stap zélf in de wereld van zending. Op een interactieve manier maak je een onvergetelijke ontdekkingsreis. Ook geschikt voor groepen: www.twr.nl/missie-media.

Deel op Social Media

Contactgegevens

TWR Nederland & Belgie
Stationsweg 6
3771VH Barneveld
T: 0342-478432
E: info@twr.nl
W: www.twr.nl

Openingstijden

MaandagRaadpleeg de website
DinsdagRaadpleeg de website
WoensdagRaadpleeg de website
DonderdagRaadpleeg de website
VrijdagRaadpleeg de website
ZaterdagRaadpleeg de website


DE REFORMATORISCHE STARTPAGINA

RefoPortaal.nl biedt bedrijven en organisaties een digitale ontmoetingsplaats met een groot bereik voor voornamelijk de Reformatorisch- christelijke achterban. RefoPortaal voorziet in de behoefte elkaar te vinden en kennis te nemen van producten en diensten. Maar dat niet alleen. RefoPortaal.nl biedt eveneens een plaats voor jongeren, onderwijs, muziek, recreatie, zorg, media, nieuws, activiteitenagenda, kerkplein en een banenmarkt. Inmiddels zijn een kleine 3.000 bedrijven en organisaties op onze site vertegenwoordigd.

CONTACT

RefoPortaal
Leidsche Poort 31
2411 SG Bodegraven

T 06 – 53 10 66 26
E info@refoportaal.nl