Stichting Stephanos

Het doel van Stéphanos is om vanuit Bijbels perspectief diaconale hulp en onderwijs te brengen aan de meest kwetsbaren, met name weeskinderen. Deze hulp is gebaseerd op Reformatorische grondslag. Het doel van het verschaffen van materiële hulp is het bevorderen van zelfstandigheid en vermijden van langdurige afhankelijkheid.

Malawi is een erg arm land (één van de vijf armste landen ter Wereld), waar veel problemen zijn zoals hongersnoden en ziektes. Zambia staat er iets beter voor, maar ook dit is een erg arm land. Een van de grootste problemen in Malawi en Zambia is het grote aantal weeskinderen, in elk land meer dan 1.000.000! Veel van deze kinderen hebben hun ouder(s) verloren aan HIV / AIDS en zijn zelf ook besmet. Zij staan er nu alleen voor, ze hebben niemand die voor hen kan of wil zorgen.

Stéphanos is een Reformatorische stichting en geeft diaconale hulp, waarbij het uitgangspunt de hulp aan weeskinderen is. Om hen goed en blijvend te kunnen helpen is het echter belangrijk dat niet alleen zij, maar ook hun hele omgeving geholpen wordt. Daarom zijn onze activiteiten ingericht op de dorpscultuur.

Malawi: Sinds 1989 is Stéphanos in Malawi om weeskinderen te helpen, in de regio Chileka, in het dorp Gomeza. Chileka ligt in het zuidwesten van Malawi, zo’n 25 km van Blantyre, vlak bij de grens met Mozambique. TA Kuntaja is het gebied waar onze activiteiten zich centreren. Er is daar een Stéphanosdorp ontstaan van ongeveer 14 hectare. In het dorp staan onder andere een weeshuis, scholen, een vakopleiding, een boerderij en een kliniek. De kerk staat net buiten het Stéphanosdorp.

Om zoveel mogelijk kinderen en hun omgeving zo goed mogelijk te kunnen helpen hebben we verschillende soorten projecten in.


Zambia: Het hoofddoel van het project in Zambia is om jongeren en volwassenen in aanraking te brengen met Gods Woord. Al het werk wat gebeurt, dient in dit kader te staan.
De organisatie richt zich dus als eerste op de geestelijke nood van mensen. Daaruit voortvloeiend wordt ook materiële ondersteuning geboden.
Alle programma’s hebben als hoofddoel om de geestelijke nood te lenigen.

Die dagelijkse voortdurende zorg in beide landen is voor ons alleen waardevol als ze gegeven wordt vanuit de Bijbelse opdracht en als de Bijbelse boodschap in haar programma's doorklinkt.

Ook u kan deze weeskinderen helpen door donateur te worden. Als donateur blijft u volledig op de hoogte van de ontwikkelingen in Zambia en Malawi. U ontvangt 4x per jaar gratis ons kwartaalblad met het laatste nieuws en verhalen uit het veld. De minimumbijdrage is € 5,- per jaar. Mail voor meer informatie naar voorlichting@stephanos.nl.

- Wilt u in uw gemeente aandacht geven aan diaconale hulp of ontwikkelingswerk?
- Wilt u een aansprekende en afwisselende thema-avond organiseren?
- Wilt u jong en /of oud kennis laten maken met Stéphanos?
- Wilt u een spreker tijdens een verenigingsavond?
- Wilt u leerlingen een interactief programma aanbieden?

Stéphanos verzorgt presentaties op maat. Wij komen u graag wat vertellen over de werkgebieden en de projecten van Stéphanos. Neem voor meer informatie contact met ons op. Stéphanos kan eventueel ook een informatie- of verkoopstand verzorgen op uw (kerkelijke) verkoping of markt. Neem voor meer informatie contact met ons op.
Benieuwd geworden?

Benieuwd geworden naar meer informatie? Of een concrete vraag? Raadpleeg onze website of neem contact op. De contactgegevens zijn hiernaast te vinden.

Deel op Social Media

Contactgegevens

Stichting Stephanos
Postbus 150
4250DD Werkendam
T: 06 - 301 671 72
E: info@stephanos.nl
W: www.stephanos.nl

Openingstijden

MaandagKantooruren
DinsdagKantooruren
WoensdagKantooruren
DonderdagKantooruren
VrijdagKantooruren
Zaterdag-


DE REFORMATORISCHE STARTPAGINA

RefoPortaal.nl biedt bedrijven en organisaties een digitale ontmoetingsplaats met een groot bereik voor voornamelijk de Reformatorisch- christelijke achterban. RefoPortaal voorziet in de behoefte elkaar te vinden en kennis te nemen van producten en diensten. Maar dat niet alleen. RefoPortaal.nl biedt eveneens een plaats voor jongeren, onderwijs, muziek, recreatie, zorg, media, nieuws, activiteitenagenda, kerkplein en een banenmarkt. Inmiddels zijn een kleine 3.000 bedrijven en organisaties op onze site vertegenwoordigd.

CONTACT

RefoPortaal
Leidsche Poort 31
2411 SG Bodegraven

T 06 – 53 10 66 26
E info@refoportaal.nl