Red een kind

Dit zijn wij
Red een Kind is een relatief kleine organisatie met grote ambities: zoveel mogelijk kinderen uit armoede laten groeien. Onze droom als organisatie is onszelf overbodig maken. Dat klinkt misschien gek, maar denk er eens over na: zou het niet geweldig zijn als er geen kinderen meer zouden sterven aan de gevolgen van armoede? Als ouders overal ter wereld hun kinderen een toekomst kunnen geven?

We werken allemaal keihard om dát te bereiken. Dat doen we niet alleen, maar samen met onze collega’s in Afrika en India én met de steun van duizenden sponsors. Dankbaar mogen we constateren dat ons werk effect heeft: heel veel kinderen, jongeren en ouders hebben hoop voor de toekomst. We blijven bidden en werken om die groep nog veel groter te maken. We hopen dat we op een dag mogen concluderen: ons werk is niet meer nodig!

Hoe het begon
Het begon allemaal met een brief uit India. Hans en Anky Rookmaaker lazen daarin over kinderen die onder zware omstandigheden leefden. De brief zette hen in beweging. Zij hoorden er de stem van Jezus in: “Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor mij gedaan.” Anky Rookmaaker legde contact met mensen in India die deze stem herken en wilden helpen. En met mensen in Nederland die daarvoor de nodige middelen wilden opbrengen. Samen met de heer Slothouber richtten zij en haar man op 28 maart 1968 ‘Stichting Redt een Kind’ op.

Waarom we bestaan
Red een Kind zet zich in om kinderen een kansrijke toekomst te geven. Waarom? Elke dag sterven duizenden kinderen aan de gevolgen van armoede. Die werkelijkheid is niet te verteren! Helemaal als je bedenkt dat elk kind een uniek en prachtig geschenk van God is. Gelukkig willen heel veel mensen op de wereld iets betekenen voor kinderen in armoede.
God geeft ons aan elkaar om samen te ontvangen, te groeien en te geven. Samen willen we werken aan een toekomst voor kinderen in armoede en verbinding met mensen in Nederland. We kiezen ervoor om kinderen te helpen op de plek waar ze wonen, omdat wij geloven dat God kinderen bewust in gezinnen en in een gemeenschap plaatst en dat dit voor hen de beste plek is om op te groeien.

Onze werkwijze
Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede en verbindt hen met mensen in Nederland. De beste plek voor kinderen om op te groeien is thuis, bij hun eigen familie en in hun eigen dorp. Daarom werkt Red een Kind met hele dorpen tegelijk. Dat doen we in verschillende landen in Azië en Afrika. We helpen gezinnen met het vergroten van hun inkomsten en het bouwen van sterke netwerken. Zo kunnen gezinnen hun eigen leefomstandigheden verbeteren. Red een Kind werkt samen met christelijke, lokale partnerorganisaties.

Door de jaren heen veranderde onze werkwijze, maar het doel bleef steeds hetzelfde: toekomst bieden aan kinderen in armoede. Red een Kind heeft inmiddels vele jaren ervaring in ontwikkelingssamenwerking. Daarin hebben we een steeds duidelijker beeld gekregen van hoe je een samenleving het best kunt helpen. De ondersteuning van kinderen in kindertehuizen hebben we steeds meer achter ons gelaten. Onze dorpsaanpak laat een samenleving duurzaam veranderen en geeft kinderen en jongeren zicht op een toekomst zonder armoede. Zo helpen we kinderen op de plek waar ze beste kunnen opgroeien: thuis, bij hun eigen familie en in hun eigen omgeving.
Groei mee en word ook sponsor!
Als je een kind sponsort, ondersteun je hem/haar én het hele dorp. In zelfhulpgroepen leren ouders samen te werken en hun inkomen te vergroten. De kinderen merken het verschil: er komt meer eten en de toegang tot goed onderwijs en gezondheidszorg wordt verbeterd.
Je ondersteunt een sponsorkind voor € 26,- per maand en ontvangt jaarlijks een nieuwe foto van hem/haar. Via een nieuwsbrieven en online berichten blijf je op de hoogte van het project. Je kunt ook een brief of kaart naar je sponsorkind sturen.

Deel op Social Media

Contactgegevens

Red een kind
G.Stephensonstraat 11
8013NL Zwolle
T: 038-4604648
E: info@redeenkind.nl
W: www.redeenkind.nl

Openingstijden

MaandagKantooruren
DinsdagKantooruren
WoensdagKantooruren
DonderdagKantooruren
VrijdagKantooruren
Zaterdag-
  • banner 1


DE REFORMATORISCHE STARTPAGINA

RefoPortaal.nl biedt bedrijven en organisaties een digitale ontmoetingsplaats met een groot bereik voor voornamelijk de Reformatorisch- christelijke achterban. RefoPortaal voorziet in de behoefte elkaar te vinden en kennis te nemen van producten en diensten. Maar dat niet alleen. RefoPortaal.nl biedt eveneens een plaats voor jongeren, onderwijs, muziek, recreatie, zorg, media, nieuws, activiteitenagenda, kerkplein en een banenmarkt. Inmiddels zijn een kleine 3.000 bedrijven en organisaties op onze site vertegenwoordigd.

CONTACT

RefoPortaal
Dronensingel 3D
2411 GT Bodegraven

T 06 – 53 10 66 26
E info@refoportaal.nl