Hoorns Byzantijns Mannenkoor: Byzantijnse (Russisch-Orthodox)
   Op zondag 7 november a.s. zal er in de Grote Kerk te De Rijp muziek klinken die daar nog niet vaak te horen is geweest: Byzantijnse (Russisch-Orthodoxe) muziek. De aanvang van dit mooie concert is om 15.00 uur, kerk open vanaf 14.30 uur. De entree bedraagt 15 euro, kaarten zijn online verkrijgbaar via www.zingenenzo.com   Door het gerenommeerde mannenkoor worden er Oosters-orthodoxe gezangen in alle gradaties vertolkt. Het Hoorns Byzantijns Mannenkoor (HBM) neemt u mee in de rijke tradities van de Slavisch Byzantijnse zangcultuur. De gezangen zijn divers van karakter: een afspiegeling van de rijkdom, die de vooral Russische liturgische zangcultuur kent: van Middeleeuws unisono, via monastieke traditie tot ongekende 21-eeuwse klanken. Alle gezangen zingt het HBM in het Kerk-Slavisch.

   Dit mannenkoor staat al ruim 35 jaar garant voor geestrijke uitvoeringen van Russische kerkmuziek in monastieke stijl naast aanstekelijk wereldlijk repertoire.   Dirigent is Grigori Sergei Sarolea. Hij is een meester in uitvoeren (met Nederlandse zangers van divers pluimage en gezindte) van deze specifieke klanken, die nog altijd in Byzantijnse kerken te Rusland gezongen worden.

   De (van oorsprong rooms-katholieke) ouders van Grigori ontmoetten elkaar in het koor van een Byzantijns kerkje in Den Haag. Grigori werd Byzantijns gedoopt en leerde de muziek en riten vanaf zijn geboorte. Zijn opleidingen en rijke ervaring geven blijk van zijn brede kijk op muziek en uitvoeringspraktijk. Naast zijn decennia lang dirigentschap bij diverse Byzantijnse koren is hij ook actief als docent, zanger, muzikant, componist en schrijver.

   Laat u meevoeren in de Russische sferen door de prachtige klanken van de heldere tenoren en diepe bassen van het mannenkoor uit Hoorn en beleef dit mee in de Grote Kerk aan de Grote Dam 6 te De Rijp.

   Details evenement
   Datum 07 november 2021
   Tijd 15:00 tot 00:00 uur
   Lokatie Grote Kerk
   Plaats De Rijp
   Evemenement delen
   Foto's
   • banner 1
   • banner 2


   DE REFORMATORISCHE STARTPAGINA

   RefoPortaal.nl biedt bedrijven en organisaties een digitale ontmoetingsplaats met een groot bereik voor voornamelijk de Reformatorisch- christelijke achterban. RefoPortaal voorziet in de behoefte elkaar te vinden en kennis te nemen van producten en diensten. Maar dat niet alleen. RefoPortaal.nl biedt eveneens een plaats voor jongeren, onderwijs, muziek, recreatie, zorg, media, nieuws, activiteitenagenda, kerkplein en een banenmarkt. Inmiddels zijn een kleine 3.000 bedrijven en organisaties op onze site vertegenwoordigd.

   CONTACT

   RefoPortaal
   Leidsche Poort 31
   2411 SG Bodegraven

   T 06 – 53 10 66 26
   E info@refoportaal.nl