Themadag Bijbelse planten nader verklaard

   In ieder hoofdstuk van de Bijbel staat wel een verwijzing naar voedsel, timmerhout, vruchten, tuinen, landbouw etc., en er worden meer dan honderd plantensoorten met naam en toenaam genoemd.
   Als je je verdiept in de kruiden, die een rol spelen in de plantencultus van het Christendom, kom je terecht in de wereld van de middeleeuwse mens. Men ging er van uit, dat alle kwalen, ziektes en ongemakken veroorzaakt werden door de duivel en zijn trawanten. Het was dus zaak die boze machten buiten de deur te houden, of te verjagen uit het lichaam, huis en hof.

   Hier werden kruiden voor gebruikt, die op alle mogelijke manieren werden toegepast in het dagelijkse leven. Ze werden in de drinkbakken van het vee gedaan, om de horens van de koeien, in het sleutelgat gestoken of aan de zoldering gehangen, maar vaak ook geschroeid of gerookt. Vaak waren het sterk ruikende lip- en scherm bloemen.

   Al deze planten hebben medicinale eigenschappen, maar dat ze heilzaam zijn, omdat ze bv. bacteriën konden doden, wist men toen nog niet.

   De verhalen die bij deze planten horen, daarover gaat het vandaag.

   Details evenement
   Datum donderdag 12 juli 2018
   Tijd 14:00 tot 00:00 uur
   Lokatie Kijktuinen Nunspeet Kienschulpenweg 26
   Plaats Nunspeet
   Evemenement delen
   Foto's
   • banner 1
   • banner 2


   DE REFORMATORISCHE STARTPAGINA

   RefoPortaal.nl biedt bedrijven en organisaties een digitale ontmoetingsplaats met een groot bereik voor voornamelijk de Reformatorisch- christelijke achterban. RefoPortaal voorziet in de behoefte elkaar te vinden en kennis te nemen van producten en diensten. Maar dat niet alleen. RefoPortaal.nl biedt eveneens een plaats voor jongeren, onderwijs, muziek, recreatie, zorg, media, nieuws, activiteitenagenda, kerkplein en een banenmarkt. Inmiddels zijn een kleine 3.000 bedrijven en organisaties op onze site vertegenwoordigd.

   CONTACT

   RefoPortaal
   De Spil 31
   3774 SE  Kootwijkerbroek

   T 0342 – 224 029
   E info@refoportaal.nl