Themadag met ds. Henk Poot over ‘Jeruzalem, stad van de grote Koning’

Op donderdag 16 november is er in het nieuwe Israëlcentrum een Themadag met ds. Henk Poot. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Jeruzalem, stad van de grote Koning. De Themadag vindt plaats in het nieuwe Israëlcentrum aan de Henri Nouwenstraat 34 in Nijkerk. De aanvang is om 13.00 uur, toegang is gratis.

Jeruzalem

In 2017 gedenken we het begin van de reformatie in 1517. In datzelfde jaar wordt Jeruzalem bezet door het Turkse rijk. Het is een beheersing die 400 jaar duren zal en in 1917 tot een einde komt. Vijftig jaar – een jubeljaar later – wordt de oude stad van Jeruzalem herenigd met de nieuwe en daar denken we ook aan in 2017. Wat maakt Jeruzalem zo belangrijk, wat is haar geheim? Waarom noemt Jezus de stad de “stad van de grote Koning” en roept de Bijbel op om voor Sion te bidden? Waarom wordt het de navel van de aarde genoemd en wordt Jeruzalem voor de volken in de eindtijd een steen des aanstoots? Tijdens deze Bijbelstudiemiddag gaat ds. Henk Poot in op de oorsprong, de geschiedenis en de toekomst van Sion.

Achtergrond spreker

Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

Details evenement
Datum donderdag 16 november 2017
Tijd 13:00 tot 16:30 uur
Lokatie Israëlcentrum
Plaats Nijkerk
Evemenement delen
Foto's


DE REFORMATORISCHE STARTPAGINA

RefoPortaal.nl biedt bedrijven en organisaties een digitale ontmoetingsplaats met een groot bereik voor voornamelijk de Reformatorisch- christelijke achterban. RefoPortaal voorziet in de behoefte elkaar te vinden en kennis te nemen van producten en diensten. Maar dat niet alleen. RefoPortaal.nl biedt eveneens een plaats voor jongeren, onderwijs, muziek, recreatie, zorg, media, nieuws, activiteitenagenda, kerkplein en een banenmarkt. Inmiddels zijn een kleine 3.000 bedrijven en organisaties op onze site vertegenwoordigd.

CONTACT

RefoPortaal
De Spil 31
3774 SE  Kootwijkerbroek

T 06 – 53 10 66 26
E info@refoportaal.nl